2011. december 1., csütörtök

A báb


Volt egyszer egy marionett báb. Legnagyobb vágya az volt , hogy valaki vagy valami iránt érzelmeket fejezzen ki. nem sikerült neki. az alkotója csak a fejét vakarta aztán támadt egy ötlete. készitett neki egy másik babát. A kis marionett nem tudta ezt az uj babát mire vélni, igy megakarta ismerni. Nagyon jól kijöttek a babával mindent eggyüt csináltak , aztán egy napon nagyon különös érzése támadt, de nem tuta eldönte, hogy ez most jó, vagy rossz. Valami melegséget érzett, és tudta hogy a másik baba valami olyat csinált a vadságábol, és érzéketlenségéből amit más nem tudott volna kiváltani. Aztán az uj baba elhagyta , teltek az évek, és a barátjárol semmit nem tudott. Elkezdett száradni a gyönyörü csillogó lakkozott fa, amiből a teste készült. hónapok után férgek mászkáltak benne, ugy tünt hogy belepusztul ebbe az egyedüllétbe, de nem tudott semmit tenni ellene. Annyit tudott hogy felnőtt, és elérte a célját valamilyen szinten, de mire felismerte hogy megvan amire egész eddig áhitozott az most eltűnt, és céltalanul bolyong abban a vitrinben amit az alkotó készitett az ő számára. Várta, mikor történik vele olyasvalami ami megváltást jelent a számára. Az alkotó észrevette a szomoruságát , igy az az ötlete támadt hogy készit neki sok sok babát hogy elfeledje a bánatát..... De ez nem vált be , csak szomorubb és szomorubb lett a marionet bábu.
- Ennyi lenne az élet ?? - kérdezte magában hogy csak cérnaszálakon lógva leélem az életem ?? miközbe mindenki kiröhög azon a hattalmas színpadon amit életnek nevezünk ?? -NEM !!- kiálltott fel , és megprobált tenni ellene, de csak lejebb csuszott. Egyik nap halk neszre ébredt, az a vitrin ajtaja megremegett , és hirtelen a kék üvegből készült szeméből könnyek fakadtak ki.
Ő az !!! kiáltott fel és cérnaszálait elszakitva futott az idegen után. Megtalálta a régen elveszett szerelmét , már tisztában volt mindennel, hogy tud ő is érezni...a célját elérte, és többet nem ereszti.!! az alkotó örült hogy végre felujithatta a kedvenc marionett bábuját.. a bábu régi fényében . sőt annál is szebben ragyogott a baba mellet. Ennyi volt a mesém mára ( Igaz történet alapján , de mielött bármit is gondolnátok SEMMILYEN párhuzam nincsen a marionett bábu, és az én életem között !!! ) <3 P.B

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése